miércoles, 10 de septiembre de 2008

En las Cicladas

En las Cícladas
Instalados en el viento

Acostumbrándonos a su insistencia, a su silbar infatigable que nos pilló desentrenados.
Sopla y sopla mostrándose inflexible y no queda otra que aceptar al meltemi como viene, aunque ya estemos en septiembre. Y adaptarse como han hecho aquí las rocas y las casas y todo bicho viviente.
Ayer navegando ya no nos sorprendió tanto al arreciar en el canal entre las islas de Kithnos y Sérifos y el punto de inquietud de fondear entre rachas fuertes se nos pasó más pronto.
Tampoco podemos quejarnos, que las distancias son cortas, no tenemos prisa, hay fondeos protegidos en todas las islas, siempre sopla de la misma dirección, tenemos buena ancla y mucha cadena y el Fresquito navega bien también con poco trapo.
Ya os iré contando.

Ver Fotos

2 comentarios:

Unknown dijo...

Sembla que teniu força vent i un meltemi de veritat. L'any que varem navegar per l'Egeu, varem passar el Cap Sunion el 21 de setembre i no varem tenir massa vent, només 5 dies de nord fort els primers dies d'octubre.

Segurament ara per la tardor trobareu temps més tranquil o al menys així ho diuen els autòctons.

Para muestra un botón : en el llibre Zorba el Grec vaig trobar aquests parragrafs al respecte.

"El mar, el clima suau de la tardor, les illes banyades en llum, la fina pluja tapant amb un diàfan vel la nuesa de la inmortal Grècia. Feliç és l'home, penso, qui, abans de morir, ha tingut la bona sort de navegar per l'Egeu.
Moltes són les joies de la vida - dones, fruits, idees. Pero, salpar per aquest mar en l'amable estació de la tardor, murmurant el nom de cada ille, és, a la meva manera de pensar, la joia més adient per transportar el cor del home al paradis."

Una mica mascliste però s'ha de ubicar en el seu temps i a més, era Grec!

Àngels dijo...

Aquest any sembla que ha estat un estiu de meltemi fort, i ara va fent, tampoc ens podem queixar, hem tingut també dies de sud suau i de calma. A més encara no som a la tardor.
I el que hem vist fins ara és maravellós.
M'agradat molt la cita de Zorba el Grec. Gracies